Friday, 12 August 2011

Kata Makian Dari Kami!

LOCATION : Hospital Selayang .
TIME: tak engat pulak bila. malam kod. yg pasti tahun 2005.




Tahun menjaga nenek sedunia . Aku sygs nenek aku sebab tu aku jaga nenek aku . Haishh ! Balik sekolah dijemput terus ke hospital . 
:) Erkk . Tetibe pulak teringat dekat sedara aku jauh dimata apatah lagi kat hati aku neh . Dia dok kampung, tolong jaga rumah pusaka wan aku kekononye . Wan aku kan sakit kat KL ni haa . So, aku dengan bangga nye menapak ke public phone dan menekan number telepon rumah wan aku . Selepas itu bermula sesi perbualan budak2 tak matang .Tapi kan ! Tetiba pulak sedara aku sakit perot nak B.O !
:( Alaaa ! jangan lah . jangan lah ! duit aku dh banyak kat dalam public neh ! Sedara aku dengan rasa simpati nye bagi aku cakap dengan kawan dia sementara tunggu dia settle kan segala keperluan dia .
Sedara aku cakap nama kawan dia tuh Saiful . Budak Bentong . Dan yang pastinya aku tak kenal budak tu !! Bila sedara aku bagi je kat kawan dia ..... bermula lah benda paling tak best yg pernah aku lalui !!! Ermmm . Benciiii !


Saiful : Hello ! Sedara Zul (sedara aku tadi) ye ?
Jue : Ermm . Ye . (bukan malu okay ! tapi tengah cover gedik) . HAHAHA .
Saiful : Kat mana tuh ?
Jue : Kat hospital lah bod** !! ( alamak ! ape aku buat neh ! gilaa la . mati lah aku . mcmane lah terlepas cakap neh ! )
Saiful : Haaa ??!! (mcm kena kejutan budaya) Ape ???? Bapak kurang ajar kao neh perempuan !!!! Banga** betul la ! Aku cakap elok-elok !!!! (sangat marah)
Jue : (alamak!!! ) Bia laaa ! P mampus laa ! Suka hati aku lah nak cakap ape pon . (nada bongkak , berlagak , dan sanad berani +++) 

- terus aku letak ganggang public tuh -

Hmmm . Sumpah aku takmau terjumpa budak Saiful tuh . Aku takmau dia kenal aku pon ! :( Garang sungguh ! Aku cakap bod** je pon ... Bukan aku hina dia . Hmmm . Takot lah budak Saiful tuh . Mesti dia pukul aku kalao dia jumpa aku nanty !!! Terukk !!
:) Tapi yang peliknye kan . Kenapa lah aku selalu gedik call sedara aku tuh . Dan paling tergedik nyee . Aku tertanya pasal kawan dia Saiful tuh . HAHAHA . Hilang pulak takot aku ! Eh !!! Mana boleh ! Aku takot lagi laa . Nanti dia simbah asid kat muka aku !! :(
Kenapa makin hari macam makin suka tanya haa ? Ermm . Suka sanad tanya pasal dia . Tetiba mcm rasa menggatal nak tengok muka diaa . Hensem keh tak ye Budak Bentong tuh ?? :) HAHAHA . Aku memang la . Mana boleh tak berangan . Terukk jue ! Ermm . Apa pun aku memang akan tengok muka dia . jaoh pon jaoh lah (belum rabun lagi masa tu) . Kecik2 dh menggatal ! Tapi tuh tekad aku . Ewahhh ! Jue Jue ! ;D

Lelaki ouh Lelaki.

Selamat hari raya buat semua. :D hahaha. Baru 12 hari puasa kan? tak sabar betol jue neh. -.-'
Hari neh tiba-tiba tergerak pulak anggota badan jue nak mengaktifkan belok neh balik dengan drama kiciwa jue. haha :D tapi serius kiciwa neh okay *

Hmm.. Jue tengah tunggu seorang maknusia ciptaan tuhan ni. Dalam seminggu neh dia berperangai pelik *bukan nak jadi alien okay. Dia macam nak jauhkan diri dari jue. Jue tatau lah sebab muka jue macam hantu kiki atau apa, tapi itulah yang sedang berlaku sekarang. Asyik jue yang kena tanya keadaan dia, jue yang kena mesej dia, semua jue yang kena mulakan! hmm.  Dah seminggu jugak kami asyik bergaduh , bertengkar, bergusti, bertumbuk. Kenapa dia kena macam tuh dengan jue? Hmm, kepala dia terhantuk dekat bantal ke sampai dia boleh jadi macam tuh? Macam tak kenal siapa saya! OMG! *marah. Jue mengharapkan besok ada lagi supaya semua soklan unik jue terjawab dengan eksotiknya :D amin.