Friday, 12 August 2011

Kata Makian Dari Kami!

LOCATION : Hospital Selayang .
TIME: tak engat pulak bila. malam kod. yg pasti tahun 2005.




Tahun menjaga nenek sedunia . Aku sygs nenek aku sebab tu aku jaga nenek aku . Haishh ! Balik sekolah dijemput terus ke hospital . 
:) Erkk . Tetibe pulak teringat dekat sedara aku jauh dimata apatah lagi kat hati aku neh . Dia dok kampung, tolong jaga rumah pusaka wan aku kekononye . Wan aku kan sakit kat KL ni haa . So, aku dengan bangga nye menapak ke public phone dan menekan number telepon rumah wan aku . Selepas itu bermula sesi perbualan budak2 tak matang .Tapi kan ! Tetiba pulak sedara aku sakit perot nak B.O !
:( Alaaa ! jangan lah . jangan lah ! duit aku dh banyak kat dalam public neh ! Sedara aku dengan rasa simpati nye bagi aku cakap dengan kawan dia sementara tunggu dia settle kan segala keperluan dia .
Sedara aku cakap nama kawan dia tuh Saiful . Budak Bentong . Dan yang pastinya aku tak kenal budak tu !! Bila sedara aku bagi je kat kawan dia ..... bermula lah benda paling tak best yg pernah aku lalui !!! Ermmm . Benciiii !


Saiful : Hello ! Sedara Zul (sedara aku tadi) ye ?
Jue : Ermm . Ye . (bukan malu okay ! tapi tengah cover gedik) . HAHAHA .
Saiful : Kat mana tuh ?
Jue : Kat hospital lah bod** !! ( alamak ! ape aku buat neh ! gilaa la . mati lah aku . mcmane lah terlepas cakap neh ! )
Saiful : Haaa ??!! (mcm kena kejutan budaya) Ape ???? Bapak kurang ajar kao neh perempuan !!!! Banga** betul la ! Aku cakap elok-elok !!!! (sangat marah)
Jue : (alamak!!! ) Bia laaa ! P mampus laa ! Suka hati aku lah nak cakap ape pon . (nada bongkak , berlagak , dan sanad berani +++) 

- terus aku letak ganggang public tuh -

Hmmm . Sumpah aku takmau terjumpa budak Saiful tuh . Aku takmau dia kenal aku pon ! :( Garang sungguh ! Aku cakap bod** je pon ... Bukan aku hina dia . Hmmm . Takot lah budak Saiful tuh . Mesti dia pukul aku kalao dia jumpa aku nanty !!! Terukk !!
:) Tapi yang peliknye kan . Kenapa lah aku selalu gedik call sedara aku tuh . Dan paling tergedik nyee . Aku tertanya pasal kawan dia Saiful tuh . HAHAHA . Hilang pulak takot aku ! Eh !!! Mana boleh ! Aku takot lagi laa . Nanti dia simbah asid kat muka aku !! :(
Kenapa makin hari macam makin suka tanya haa ? Ermm . Suka sanad tanya pasal dia . Tetiba mcm rasa menggatal nak tengok muka diaa . Hensem keh tak ye Budak Bentong tuh ?? :) HAHAHA . Aku memang la . Mana boleh tak berangan . Terukk jue ! Ermm . Apa pun aku memang akan tengok muka dia . jaoh pon jaoh lah (belum rabun lagi masa tu) . Kecik2 dh menggatal ! Tapi tuh tekad aku . Ewahhh ! Jue Jue ! ;D

1 comment:

  1. saya dah follow =)
    kalau ada ape2 masalah dalam dunia blogger,
    boleh lah tanya kat saya, saya akan try tolong

    http://faridaheizzati.blogspot.com/

    ReplyDelete